wtorek, 7 maja 2013

Zapiekanka tradycyjna-

Zapiekanka czyli królowa polskiego fast fooda :) 
Potrzebujemy:
bagietka
500 gram pieczarek
jedna cebula
przecier pomidorowy
ok 300 gram żółtego sera taki żeby się dobrze topił


Zaczynamy: 
pieczarki i cebule kroimy i smażymy . Odstawiany .
Bagietkę przekrawamy na pól I jeszcze każda polowe wzdłuż na pól . Pieczarki smażymy na maśle i trochę solimy.
Dosyć obficie smarujemy przecierem na to nakładamy podsmażone pieczarki posypujemy serem . 
Wkładamy do piekarnika na ok 12-15 min w temperaturę 180 stopni . Szkoda, że nie możecie poczuć tego zapachu jest naprawdę obłędny:).Wykładamy polewamy ketchupem lub innym sosem i jemy i co więcej potrzeba pyszna chrupiąca zapiekanka z ketchupem






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz