środa, 1 maja 2013

TRADYCYJNA I PYSZNA PRZYSTAWKA KUCHNI WŁOSKIEJ - Bruschetta

Dzisiaj obiecana  królowa przekąsek - Bruschetta 
 Będziemy potrzebować:
5 średnich pomidorów dojrzałych
2 ząbki czosnku -zmiażdżonych 
3/4 listki bazylii 3 łyżki balsamic vinegre lub soku z cytryny
1 cebula - nie za duża 
oliva z olivek
bagietka pszenna z powodzeniem może być każde inne pieczywo pszenne 
Bierzemy sie do pracy:
pomidory, cebule kroimy w kostkę,

 dodajemy czosnek bardzo drobno pokrojona bazylie,sól, pieprz, 
balsamic vinegar - mieszamy.

 Bagietkę kroimy na kromki polewamy oliwą grillujemy 

 na grillowane pieczywo nakładamy mieszankę pomidorową  i jemy yammiii :)
Jeżeli macie jakiś pomysł na inną bruschette koniecznie piszcie;) wypróbujemy:)
Smacznego:)



2 komentarze:

  1. Dziękuję ....aż ślinka leci:D bazylia na balkoniku już rośnie, trzeba to wykorzystać :)
    Alicja

    OdpowiedzUsuń
  2. Swieze ziola nadaja potrawa wyjatkowe wykonczenie. A taka buleczka ...mnie do szczescia wiecej nie trzeba:-):-)zapraszam na kolejne odslony juz dzis wieczorem kolejny przepis.pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń