sobota, 11 maja 2013

Benoffee pie czyli pychotka bananowa

Benoffee pie z toffi


Potrzebujemy:

duże opakowanie herbatników ja osobiście zawsze 

wybieram z dodatkiem orzechów 

1/2 kostki masła ok 3-4 bananów dojrzałych, 

jeden serek naturalny , 

300 mil śmietany kremówki 

4-5 łyżki cukru, puszka toffi w puszce . 

Zaczynamy : Ok herbatniki 

kruszymy do postaci grubej bułki tartej można to zrobić to 

w robocie domowym lub dać herbatniki do worka  i ubić 

walkiem .



 Roztopić masło i wymieszać z herbatnikami 

przełożyć na 18 cm brytfannie i dobrze ubić , tak aby miało 

w miarę równa powierzchnie . Włożyć do lodówki . 

Śmietanę  serek i cukier ubić , wyłożyć na herbatniki . 

pokroić banany 

na plasterki , pookładać na śmietanę . 




Puszkę z toffi włożyć 

na 15 min do cieplej wody po czym otworzyć  i przełożyć na 

banany . 




Włożyć do lodówki na ok godzinę . 

Można podawać . 

Ja zawsze robię ten deser dzień wcześniej wtedy fajnie 

przechodzi smakiem bananowym . JEŻELI WYDA WAM SIĘ 

ZA SŁODKI NASTĘPNYM RAZEM DODAJCIE MNIEJ 

CUKRU DO  ŚMIETANY . 

A wiec do roboty a później pałaszujcie yammmy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz