Benoffee pie z toffi
Potrzebujemy:
duże opakowanie herbatników ja osobiście zawsze
wybieram z dodatkiem orzechów
Potrzebujemy:
duże opakowanie herbatników ja osobiście zawsze
wybieram z dodatkiem orzechów
1/2 kostki masła ok 3-4 bananów dojrzałych,
jeden serek naturalny ,
300 mil śmietany kremówki
4-5 łyżki cukru, puszka toffi w puszce .
Zaczynamy : Ok herbatniki
Zaczynamy : Ok herbatniki
kruszymy do postaci grubej bułki tartej można to zrobić to
w robocie domowym lub dać herbatniki do worka i ubić
walkiem .
Roztopić masło i wymieszać z herbatnikami
przełożyć na 18 cm brytfannie i dobrze ubić , tak aby miało
w miarę równa powierzchnie . Włożyć do lodówki .
Śmietanę serek i cukier ubić , wyłożyć na herbatniki .
pokroić banany
na 15 min do cieplej wody po czym otworzyć i przełożyć na
Można podawać .
Ja zawsze robię ten deser dzień wcześniej wtedy fajnie
przechodzi smakiem bananowym . JEŻELI WYDA WAM SIĘ
ZA SŁODKI NASTĘPNYM RAZEM DODAJCIE MNIEJ
CUKRU DO ŚMIETANY .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz