Łosoś zapiekany
Potrzebujemy: ok 800 g świeżego filetu z łososia ,
150 gram masła ,
2 ząbki czosnku , łyżeczka ziaren kopru włoskiego
lub kminku
5 kromek chleba
odrobina ok 3 łyżek płatków
śniadaniowych -nie słodkich lub 2 kromki pieczywa
chrupkiego .
Ok to gotujemy ; chleb , płatki , koper, czosnek
miksujemy na drobno przesypujemy do miski i
mieszamy z masłem .
Łososia kładziemy na brytfannie skórą do dołu , na
górę rozkładamy mieszankę , zawijamy w folie ,
wkładamy do piekarnika i pieczemy w
temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut .
Ściągamy folie i pieczemy jeszcze przez ok następne
10-15 min aż panierka zrobi się chrupka na
wierzchu. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i
oczywiście z jakimś warzywem .
Prawda ze proste a jakie smaczne .
Spróbujcie i dajcie znać jak wyszło .
A jeśli macie ochotę na deser zapraszamy na
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz