czwartek, 9 maja 2013

Łosoś zapiekany

Łosoś zapiekany  



Potrzebujemy: ok 800 g świeżego filetu z łososia , 

150 gram masła ,

2 ząbki czosnku , łyżeczka ziaren kopru włoskiego 

lub kminku

5 kromek chleba 

odrobina ok 3 łyżek płatków 

śniadaniowych -nie słodkich lub 2 kromki pieczywa 

chrupkiego .



Ok to gotujemy ; chleb , płatki , koper, czosnek 

miksujemy na drobno przesypujemy do miski i 
  
mieszamy z masłem .

Łososia kładziemy na brytfannie skórą do dołu , na 

górę rozkładamy mieszankę , zawijamy w folie , 

wkładamy do piekarnika i pieczemy w 

temperaturze 200 stopni przez ok 40 minut .



Ściągamy folie i pieczemy jeszcze przez ok następne 

10-15 min aż panierka zrobi się chrupka na 

wierzchu. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i 

oczywiście z jakimś warzywem . 



Prawda ze proste jakie smaczne . 

Spróbujcie i dajcie znać jak wyszło .

A jeśli macie ochotę na deser zapraszamy na 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz