niedziela, 19 maja 2013

Ciekawostki cz.2

Ciekawostek ciąg dalszy:)
Oto kilka kolejnych porad które uproszczą nasz życie w kuchni:
Aby nasz sałata znów była krucha
( a już nam trochę powiędła) wkładamy ją do miski z wodą zamieszaną z sokiem z połówki cytryny. Następnie wkładamy do lodówki na godzinę przed podaniem.Na końcu delikatnie suszymy lub wirujemy liście:)
Cebula nie dość ze się nie zeschnie to jeszcze nie będzie brzydko pachnieć jeśli połówkę natrzesz masłem i przykryjesz folią aluminiową.
Aby podkreślić smak kalafiora gotujemy go w mleku z odrobiną cukru
Jeśli gotujemy jajka wrzucamy do nich zapałkę lub trochę octu – nawet jak pękną białko nie wyleci.

W imieniu Fabryki łakoci 
Pozdrawiamy 
Ewelina i Edyta


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz