Babeczki waniliowe :)
Podstawowa zasada - najlepsze babeczki - mają być
lekkie i smaczne, a aby to osiągnąć wystarczy połączyć ze sobą takie
same ilości składników czyli:
250 gram masła
250 gram cukru
250 gram
maki oprocz tego łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek dodawać po jednym,
kilka kropel
ekstraktu waniliowego - ja nigdy nie używam żadnych olejków smakowych zawsze naturalnego ekstraktu waniliowego .
A wiec cukier i masło miksujemy, dodajemypo jednym jajku , przesianą makę, proszek , wanilie i miksujemy aż do gładkiej konsystencji.
A wiec cukier i masło miksujemy, dodajemypo jednym jajku , przesianą makę, proszek , wanilie i miksujemy aż do gładkiej konsystencji.
W brytfannie do babeczek rozkładamy papierki do babeczek ,napełniamy worek do szprycowania,
wyciskamy mieszankę do papierków do ok 3/4wysokosci .
Wkładamy do
piekarnika na ok 12-15 min-piekarnik należny rozgrzać do temperatury
180 stopni . Sprawdzamy wykałaczką . Jak jest sucha babeczki gotowe .
Od razu należy wyciągnąć babeczki z brytfanny . Jak wystygną mała łyżeczka wyciągnąć trochę biszkoptu i w to miejsce wkładamy taką samą ilość słodkiego dżemu.
Ja używam malinowego .
Robimy frosting:
400 g
cukru pudru 200 gram masła kilka kropel esencji waniliowej 3 łyżki
mleka -temperatura pokojowa- za zimne zetnie masło, za cieple je rozpuści - powoli mieszamy cukier z masłem ciągle miksując dodajemy
mleko i ekstrakt waniliowy - miksujemy do momentu kiedy wszystko się połączy masa będzie biała i puszysta .
Szprycujemy babeczki i
dekorujemy . Wkładamy do lodówki ,wyciągamy ok 30-45 minut przed podaniem
w zależności od temperatury w pomieszczeniu .
Jedna zasada zawsze używaj masła nigdy margaryny.
Przy odrobinie cierpliwości i chęci przy dekorować możecie np tak:
Więcej takich babeczek oraz inne słodkości możecie znaleźć na
https://www.facebook.com/pages/Edys-Cakes/193281447438814 Galeria Edy's Cakeszapraszamy i prosimy przygarnij kropka:) polub nas:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz