Jak to już wcześniej bywało zrobimy coś co wprowadzi nasze podniebienie w stan nieważkości :)
Potrzebować będziemy:
255 g białej czekolady, połamanej na małe kawałki
1 szklanka śmietany kremówki
2 białko z jajka
¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej
Listki świeżej mięty do ozdoby (opcjonalnie)
Zacznijmy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej. Odstawiamy miskę by czekolada lekko przestygła.
Mikserem ubijamy śmietanę, białko i ekstrakt, na lekki krem. Do miski wlewamy czekoladę, delikatnie wszystko mieszając.
Rozdzielamy krem do kieliszków lub szklanek, o pojemności ok. 60ml.
Wkładamy deser do lodówki, lub na 10-15 min do zamrażarki przed samym podaniem. Udekoruj każdy kieliszek listkiem mięty.
1 szklanka śmietany kremówki
2 białko z jajka
¼ łyżeczki ekstraktu z mięty pieprzowej
Listki świeżej mięty do ozdoby (opcjonalnie)
Zacznijmy od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej. Odstawiamy miskę by czekolada lekko przestygła.
Rozdzielamy krem do kieliszków lub szklanek, o pojemności ok. 60ml.
Wkładamy deser do lodówki, lub na 10-15 min do zamrażarki przed samym podaniem. Udekoruj każdy kieliszek listkiem mięty.
W sezonie truskawkowym polecam dodać pokrojone w kawałki truskawki i do dekoracji kawałeczek. Ładnie będzie się komponować z miętą - deser nabierze nowego smaku :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz