niedziela, 19 maja 2013

Cup cake czyli babeczki kolorowe:)

Witajcie w tę piękną słoneczną niedziele . Jest jeszcze troszkę zimno ale cieszmy się z tak długo oczekiwanych promyków słońca . 
Dzisiaj żeby troszkę uczcić naszą słoneczną niedziele pokaże wam jak jeden z niezliczonych sposobów dekorowania babeczek .

Ok no to do roboty . Przepis na babeczki waniliowe podaliśmy wcześniej , jak I na frosting – mase do dekoracji. Teraz musimy je przygotować .
Czasami urosną troszkę wyżej niż potrzeba wtedy po prostu musimy je ściąć na równo . 





Następnie polecam posmarowanie ich dżemem lub ja osobiście uwielbiam z lemon curd – przepis podam nie długo lub jak bardzo będziecie chcieli to zapraszam do komentarzy . 





Ok czyli babeczka gotowa . Masa zrobiona dodajemy barwnika , osobiście używam żelowych , nie polecam w płynie , są dość słabe i do tego psują smak , wkładamy masę do worka z końcówką do szprycowania i robimy piękny wzór . 



Zaczynamy od środka w stronę która jest wygodna dla was objeżdżając całą babeczkę . By zakończyć przestajemy po prostu ściskać worek . W tym konkretnym przypadku ja użyłam końcówki 848 wilton z dziewięcioma ząbkami . 






Wykańczamy kwiatuszkiem lub inną dekoracją z masy cukrowej . Na końcu posypujemy gliterem (brokatem) . I gotowe . Oczywiście możecie dodać więcej dekoracji jak listki , perełki ,motylki . 


Jeszcze jedno , babeczki należy spożywać tego samego dnia lub na drugi dzień . Jeżeli chcecie je przetrzymać dłużej przechowujcie w lodówce , ale najlepiej smakuję po paru godzinach . Po zrobieniu włożyć je do lodówki i pół godziny przed zrobieniem wyciągnąć aby zmiękły . 

No to do roboty i życzę udanej zabawy.
 Po więcej inspiracji zapraszamy na 
https://www.facebook.com/pages/Edys-Cakes/193281447438814
W imieniu Fabryki łakoci
Pozdrawiamy
Ewelina i Edyta

1 komentarz:

  1. po więcej inspiracji zapraszam na https://www.facebook.com/pages/Edys-Cakes/193281447438814

    OdpowiedzUsuń