wtorek, 14 maja 2013

Kruszonka jabłkowo- rabarbarowa

To chyba najprostszy deser jaki można zrobić a do tego jeden z moich ulubionych,
 Posypka to coś takiego podobnego jak posypka na drożdżowce wiec myślę większość z was będzie zachwycona prostotą i  smakiem tej pychotki .
 A wiec potrzebujemy:
 5 jabłek 
  5 lasek rabarbaru 
1/2 szklanki maki 1 szklanka cukru   
Plus 6 łyżek cukru 1 /2  kostki masła   
 No to do roboty jabłka  i rabarbar obierany kroimy i smażymy na wolnym ogniu dodajemy odrobinę cynamonu i 6 łyżek cukru. Gdy owoce są już miękkie przekładamy do naczynia żaroodpornego o średnicy około 20 cm 



W osobnej misce rozcieramy masko z cukrem I mąką . 



 Powinno to osiągnąć konsystencje grubych okruchów Posypujemy owoce równo miernie  ,


wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu aż nabierze złotego koloru ok 45 min. I to tyle:)



   Podajemy na ciepło z lodami waniliowymi .
 Życzę udanej zabawy I przyjemnego łasuchowania





1 komentarz:

  1. Bardzo podoba mi się Twój przepis. Zamierzam skorzystać z niego podczas weekendu, bo akurat będę miała gości:)

    OdpowiedzUsuń